Merge

Content

Prev

Next

Wakefield Crescent, Australind

Project Category: New Construction

Builder: Built by S

Completion Date: 2017

This challenging 450m2 site was part of a previous subdivision and had a 3m wide sewer easement running through the centre, as well as a 2m fall from the font corner to the rear corner. By squeezing every available metre out of the available Southern portion of the site, the sewer easement was turned into a positive by opening the Northern side of the house to the outdoor space, creating a light-filled open plan area. Clever use of a cantilevered roof allowed the alfresco area to sit legally over the sewer easement. Natural falls in the site were utilized by dropping the garage and pool area North of the sewer easement which minimised retaining and siteworks, while creating an interesting front elevation. White render is warmed with the use of recycled brickwork and Lunawood timber battens.

A cost-effective and space efficient design ensured the client’s brief was met with a focus on the alfresco, kitchen and living spaces to suit their love for entertaining and relaxing. Polished concrete floors are warmed up with timber and recycled brickwork to create a warm and welcoming home.